Vi inviterer til Rjukan LAN 2023

Tinn Energi & Fiber inviterer alle data- og spilleglade ungdom (og voksne) til LAN party på Rjukanhuset i høstferien. Nærmere bestemt, mandag 09.oktober kl. 12 til onsdag 11.oktober kl. 12.

Kristoffer Sauro, IT – ansvarlig hos oss, står i bresjen for arrangementet.

– Jeg som privatperson har arrangert Rjukan LAN tidligere med stor suksess, men så kom korona og det har derfor ikke blitt gjenopptatt, før nå. I 2020 var det rundt 50 påmeldte, så jeg håper på det samme i år, sier Kristoffer Sauro. Han forteller videre at på tidlig 2000 tallet var det fast årlig tradisjon å arrangere LAN i høstferien. Dette ønsker han nå å gjenoppta og har fått med seg sin arbeidsgiver på arrangørsiden.

-Tinn Energi & Fiber stiller selvsagt med Tinn’s raskeste nett, så det vil ikke bli noe problem med kapasiteten, skryter Sauro.

Rjukan LAN blir arrangert over 2 døgn.

– Rjukanhuset vil holde åpent i 2 døgn, hvor gamere kan komme og gå som de vil. Det er ikke tillatt å sove på Rjukanhuset. Så for ungdom som ikke ønsker å døgne, må reise hjem for å sove, forklarer Sauro, som har fått med seg stefar og svigerfar til å stille som nattevakter under arrangementet.

Aldersgrensen er fra 8.klasse og oppover for de som stiller alene. Yngre deltakere er også velkomne, men de må da ha med seg foresatte til enhver tid.

LAN står for «local-area network”, og et LAN party er å arrangere en samling av sammenkoblede datamaskiner som gjør at flere kan spille sammen, i et nettverk. Dette er alle gamers høydepunkt. Arrangementet er helt rusfritt.

-Vi har strenge sikkerhetsregler å forholde oss til. Det er nulltoleranse for alkohol og andre rusmidler. Her er det kun brus, mat og godteri som er tillatt. Når det gjelder servering, kan Sauro informere om at Kinokafeen ikke vil bli holdt åpen disse dagene. Så deltakere må selv ordne seg mat underveis.

Hver deltaker må også ha med seg egen pc eller spillkonsoll som Playstation, Xbox eller lignende, en skjerm og 10 meter nettverkskabel. Det er også lov å ha med egen gaming stol.

– Ja, det kan kanskje bli litt ukomfortabelt å sitte på trestolene til Rjukanhuset i 48 timer, ler Sauro.

Konkurranser og fete premier

Det blir en del konkurranser med fete premier, sponset av lokalt næringsliv.

– Arrangementet koster 100 kroner og betales med Vipps ved inngangen. Vil du delta, så meld deg på via Facebook arrangementet «Rjukan LAN 2023», oppfordrer Sauro.

– Oppsummert, så vil det bli dager med konkurranser og fete premier, det vil bli live-streaming på scenen, trøttemennesker og gaming på høyt nivå. Vi gleder oss, avslutter arrangøren fra Tinn Energi.

Praktisk informasjon

Sted: Rjukanhuset

Dato: 9.oktober kl. 12.00 til 11.oktober kl. 12.00

Pris: Kr 100,- pr. deltaker (foresatte er gratis). Betales med Vipps ved inngangen.

Påmelding: via Facebook eventet Rjukan LAN 2023