Gaustablikk

Tinnpris settes ned for andre gang på kort tid

Fra og med 1.oktober senker vi Tinnpris. Dette er andre reduksjonen på kort på tid. Den nye prisen vil være 375 øre/kWh inkl. mva og alle avgifter, nettleie fra Stannum AS kommer i tillegg, sier Trond Stridal, leder for salg og marked hos Tinn Energi & Fiber.
 
– vi har sett en nedgang i kraftprisene i høst og senker dermed Tinnprisen. Vi følger markedssituasjonen nøye og vi justerer prisen deretter. Nå ser det heldigvis litt lystigere ut en liten periode. Hvorvidt det vil vedvare utover vinteren er for tidlig å si, fortsetter Stridal.
 

Tinnpris på fritidsboligen

 
– Tinnpris er for alle innbyggere i Tinn kommune, samt alle som har fritidsbolig i kommunen. Har du ikke sikret deg avtalen på hytta, så kan vi informere om at Tinnpris hittil i år ha ligget 41 % under markedspris.
 

Totalkunde

 
For de som har eksisterende strømavtale med Tinn Energi & Fiber, enten på fritidsbolig eller hjem, og har enhet utenfor Tinn, finnes det et totalkundetilbud som gjør at folk kan samle avtalene sine.
– Vi kan kun gi Tinnpris til enhet i Tinn, men vi tilbyr en svært konkurransedyktig pris på enhet nr 2 utenfor Tinn. Kundene får alt samlet på én faktura og oversikt i en og samme app, forklarer Stridal.
 
– Det er altså flere muligheter for folk til å ta noen smarte grep i strømkrisa. Første er altså å sjekke strømavtalen både hjemme og på fritidsboligen. Det andre er å sjekke om noen smartprodukter kan bidra. Eksempelvis kan en varmepumpe redusere strømforbruket til oppvarming med opptil 80 %.
 
– Vi anbefaler alle å følge med på vår nettside og våre kanaler i sosiale medier, der informerer vi stadig om ulike strømsparetips, smarte produkter og annen relevant informasjon.

 

Lokal strømkompensasjon til næringskunder

 
Ikke nok med at Tinnpris settes ned, men som RA tidligere har skrevet om, får alle næringskunder med strømavtalen Tinnpris Næring en lokal strømkompensasjon på 50 % frem til nyttår, vedtatt av Tinn kommune.
 
– vi håper dette er avbøtende tiltak i en vanskelig periode, som gjør at vi alle kan opprettholde den gode verdiskapningen i kommunen, avslutter Trond Stridal.
 
Prognose september 22
For perioden august – oktober ligger spot ca 24 % høyere en Tinnpris.