Trond Stridal leder for salg og marked

Tinn Energi & Fiber setter ned Tinnprisen

– Fra og med i dag 14 september, senker vi Tinnpris. Den nye prisen vil være 450 øre/kWh inkl. mva og alle avgifter, nettleie fra Stannum AS kommer i tillegg, sier Trond Stridal, leder for salg og marked hos Tinn Energi & Fiber.

– Endelig ser vi nedgang i kraftprisene for september og oktober. Terminprisprognosene for oktober ser nå hyggeligere ut enn på lenge, la oss håpe de holder seg, og aller helst fortsetter å gå ned. Vinterens strømpris prognoser er fortsatt svært høye, men er nå nedjustert med hele 35 % fra tidligere i september.

Tross den meget tørre værsituasjonen så faller spotprisene også her i Sør-Norge. Mye av årsaken er at gassprisen har falt med 40 % i september, EU -Reguleringer og forbruksnedgang reduserer prispresset på gass. Legger man til fall i råvareprisene og kraftig fall i spottprisene i Europa så har vi mye av årsaken til prisreduksjonen på spotprisene nå.

–  Vi fortsetter å følge kraftmarkedet tett fremover, og håper at kraft prisene fortsetter å gå ned, men forventer dessverre nye prisoppganger dersom terminprisprognosene for høst og vinteren slår til. Terminprisene for november og desember ligger i dag vesentlig høyere en terminprisene for oktober, sier Stridal.

Tinnpris produktet vårt ligger fortsatt godt under markedspris på kraft, så dette er helt klart strømproduktet vi anbefaler alle med bolig/ fritidsbolig og næringsdrivere i Tinn å benytte seg av.

– Markedspris ligger 47,5% over Tinnpris hittil i år, avslutter Tronn Stridal.

 

Prisprognose august 2022

Graf viser prisutviklingen fra august med prognoser ut oktober i år.

Kilde Europower og Nord Pool