Olav Fusche vant varmepumpe fra Tinn Energi & Fiber

Olav vant varmepumpe av Tinn Energi & Fiber

Olav Fusche sin samboer deltok i Tinn Energi & Fiber sin julekalender i Olav sitt navn. Overraskelsen ble stor da han fikk en snap melding av en kompis på julekvelden om at han hadde vunnet en varmepumpe

Lengst opp i Tessungdalen finner vi et lite tun hvor samboerparet Olav og Elin har slått rot. Det er Olav sin slektsplass, og huset har vært et gammelt tømmerhus som nå er fornyet fra ende til annen.

Hus med utedel til varmepumpe

-Vi har gjort veldig mye her. Blant annet har vi isolert godt, så det er egentlig sjeldent det er veldig kaldt her. Vi har pratet mye om varmepumpe og at vi skulle fått kjøpt oss det, men det koster jo ganske mye. Siden vi har vedovner i tre rom, og skog hvor vi hogger selv, så har vi rett og slett ikke fått oss til å prioritere det, sier Olav Gunleiksrud Fusche.

Olav og Elin hadde varmepumpe i sitt forrige hus, og var godt fornøyd med den. For Elin var det nok et litt større savn enn for Olav.

-Det var Elin som svarte på konkurransen på julaften, i mitt navn, siden strømavtalen står på meg. Jeg ble derfor veldig overraska når jeg fikk en snap av en kompis kl 23 på julaften om at jeg hadde vunnet. Jeg trodde ikke helt på det, så jeg måtte inn på Tinn Energi sin side og sjekket selv, og det stemte jo, sier Fusche med et smil.

Det ble altså en hyggelig avslutning på julekvelden for samboerparet i Tessungdalen.

Hjartdal Service & næringsbygg installerer varmepumper for Tinn Energi & Fiber

Halvor Bøen, en dyktig ansatt hos Hjartdal Service & Næringsbygg AS, er på plass hos Olav og Elin for å installere pumpen på vegne av Tinn Energi & Fiber. Halvor har fått instruks om hvor Olav ønsker varmepumpen, og han er godt i gang med installasjonen.

Installasjon av varmepumpe

-Ofte har kundene et ønske om hvor pumpen skal være, men det hender vi må komme med andre forslag – rett og slett for å sikre at pumpen får en mest mulig hensiktsmessig plassering i forhold til ytelse. Her hos Olav, er plasseringen bra, så han får ønsket sitt oppfylt, sier Bøen.

Bøen forteller at han installerer 2 pumper på en dag, og de venter til de har 2 installasjoner i samme geografiske område før kunder får installasjon.

-Det blir mye tid til kjøring, derfor må vi optimalisere tidsbruken og prøve å samle bestillingene. Jeg bruker ca 3 – 4 timer på en pumpe. Så to om dagen går fint når vi har de i samme område.

Hvordan ivareta varmepumper

I det inne-delen er på plass, viser Halvor hvor filteret sitter og at det bør renses hver måned.

-Er man flink til å støvsuge filteret og ta service ca hvert tredje år, så kan man ha en varmepumpe i opptil 15 år. Når du i tillegg vet at varmepumpen er en av de mest energivennlige oppvarmingskildene, kan du si at man har spart inn varmepumpen etter få år, for de som ikke vinner en pumpe da, ler Bøen.

kunde og montør av varmepumpe

Olav forteller at før Tinn Energi & Fiber startet med varmepumper, så visste de ikke hvem de skulle kontakte. Det var ingen i Tinn kommune som hadde det som en del av sin geskjeft. Det er noen som holder på «på si», men da er ofte ventetiden veldig lang. Olav syns det er veldig bra at Tinn Energi & Fiber har tatt tak i markedet, og er synlige med sine tilbud, og ikke minst at de gir tilbake til lokalsamfunnet med slik konkurranser. Det kan Olav og Elin nå nyte godt av i mange år fremover.

Bestill varmepumpe

Ønsker du å bestille varmepumpe? Se Tinn Energi & Fiber sitt utvalg av varmepumper her.