Fujitsu varmepumpe fra Tinn Energi & Fiber

Få 4500 kr i pant for din gamle varmepumpe

Høsten 2022 startet Tinn Energi & Fiber med salg av varmepumper. Salget tok fort av og Tinn Energi & Fiber ble en av de mestselgende samarbeidspartnerne til FJ Klima – som pumpene forhandles igjennom.

– Det var et tydelig behov i markedet etter å få inn en lokal aktør som både kunne selge og montere varmepumper relativt raskt, sier leder for salg og marked i Tinn Energi & Fiber, Trond Stridal.

– Det er vel omkring 10 – 15 år siden Hydro Production Partner/Bilfinger drev med salg av pumper oppi her, så for de som kjøpte den gangen, så kan det nærmer seg tid for utskiftinger. Derfor går vi nå ut med innbyttekampanje, hvor du faktisk kan få 4500 kr i pant for den gamle pumpa di, sier Stridal.

En varmepumpe har en antatt levetid på rundt 10 – 15 år. En gammel varmepumpe yter dårligere og blir derfor dyrere i drift. Det kan være mye å hente på å investere i en ny.

– Har du hatt jevnlig service, ca. hvert tredje år, og støvsuget filteret jevnlig, så kan du nok makse ut levetiden. Har du ikke vært fullt så flink til det, så kan det være lurt å bytte. Varmepumper som leveres i dag, kontra de som ble levert for vel 10 år siden, er også vesentlig smartere og mer energivennlige. I dag kan pumpene også styres fra mobilen, noe som gjør det veldig lettvint å ha kontroll på hjemmet, sier Stridal.

Montør tar med seg gammel pumpe

Det kan være styrete for folk å få ordnet med demontering av pumper, ikke minst å få kjørt de vekk til egnet innleveringssted. Nå slipper kundene å tenke på dette.

– Vår montør tar med seg den gamle, når han monterer den nye.

– For å få pant på gammel varmepumpe, betinger det at kunden bestiller en av våre bestselgere som er Norgespumpa 5,9 eller 6,4 fra Fujitsu. Det er disse to pumpene vi har solgt desidert mest av i Tinn, og vi har nå svært mange fornøyde kunder med disse pumpene i hus.

Rentefri nedbetaling via strømregningen

Det kan være store summer for mange når de må kjøpe ny varmepumpe, og mange kvier seg kanskje derfor for å bytte ut når de allerede har en pumpe.

– Da kan vi minne om at vi har rentefri nedbetaling via strømregningen over 4 år. Noe 90 % av kundene våre velger. Det nok mer overkommelig for folk flest, enn å måtte punge ut flere 10tusener på en gang, sier Stridal.

På spørsmål om leveringstid, forklarer Stridal at mange har hatt store leveranseproblemer på varmepumper i vinter.

– Vi har pumper på lager, og vi har et meget godt samarbeid med en godkjent montør fra Hjartdal. For de første bestillingene så garanterer vi demontering av gammel og montering av ny i løpet av 2 – 4 uker.

Tiden betinger riktig nok at det er min. to bestillinger fra samme geografiske området.

– Områdene i Tinn er ganske store, så prismessig kan det helt enkelt ikke forsvares at montør må eksempelvis kjøre til Skirvedalen eller i Hovin for én enkelt pumpe. Men dersom kunden er villig til å betale ørlite grann ekstra, så slipper de forlenget ventetid, avslutter Trond Stridal.