Eva Smart Strømstyring

Eva Smart Strømstyring

- nå også støtte for smart lading av elbil!

Det er mye å spare på å flytte oppvarming av varmtvann, varmekabler samt å lade elbilen til døgnets billigste timer. Eva Strømstyring hjelper deg med dette slik at du kan spare flere tusen i året!

Med Eva Smart Strømstyring trenger du ikke følge med selv. Hoveddelen av energiforbruket ditt flyttes automatisk til tider på døgnet hvor strømprisen er lavere, og uten at det går utover din daglige komfort! Smart, eller hva??

Med Smart Strømstyring kan du:

Kr 458,- mnd i 2 år*

*Abonnementsløsning på kr 49,- pr.mnd. kommer i tillegg. Innstallasjon av elektriker er inkludert innenfor 25 km fra Rjukan. Totalpris kr 10 992,-

Eva Smart strømstyring gjør at du kan varme opp vann og bolig når strømmen er billigst.
Varm opp varmtvannet når strømmen er billigst med smart strømstyring

Styrer varmtvannet

Varmtvann utgjør ca. 20 % av strømforbruket i en gjennomsnittlig bolig, og oppvarmingen skjer normalt når prisen er høyest – på morgenen eller på ettermiddagen/kvelden.

De fleste bruker mye mindre varmtvann i løpet av døgnet enn det som er i tanken, og det er ingen grunn til å varme opp vannet når strømmen er på det dyreste. Ved å styre berederen smart, varmeres varmtvannet opp i de timene av døgnet med lavest pris.

Styrer oppvarmingen

Over halvparten av strømforbruket i et vanlig hjem går til oppvarming. Hele 50-60% går til varmekabler, varmepumper og panelovner. Når vi skal spare penger på oppvarming må vi i tillegg ta hensyn til komforten. Det skal være behagelig hjemme, selv om vi vil spare penger på strømmen.

En vanlig måte å spare på er å sette ned en grad i huset når det er dyrest, og opp en grad når det er billigst. På den måten varmer du opp boligen med billigst strøm, og kan flyte litt på den varmen når det er dyrest.

Hund og katt
billader

Lad bilen smartere og billigere

Nå kan du bruke Eva Strømstyring til å lade elbilen med ladere fra Zaptec, Easee og Charge Amps!

I Eva appen oppgir du hvor mye du vil lade og når bilen skal være ferdigladet, så lades bilen når strømmen er billigst. Eva Strømstyring passer samtidig på kapasitetsleddet og hovedsikringen for deg.

Det er mye å spare på å lade bilen på døgnets billigste timer.

Få innsikt i strømforbruket

Vet du hvor mye strøm du bruker, når du bruker den og hva du bruker strømmen på?
 

Med en måleravleser får du innsikt i forbruket ditt historisk og i sanntid, så du er bedre rustet til å spare penger, manuelt eller automatisk.

Ønsker du å se hvor mye du bruker akkurat nå, eller har brukt så langt denne timen trenger du Eva Måleravleser som kobles til strømmåleren din. I tillegg må det som kalles HAN porten på strømmåleren åpnes. Les mer om åpning av HAN port her. 

Oppvaskmaskin
Eva Smart strømstyring gjør at du kan varme opp vann og bolig når strømmen er billigst.

Kom i gang med Eva Smart Strømstyring

Støtte fra Enova

Startpakken kvalifiserer også til støtte fra Enova på 35 % av beløpet du betaler for produkter og installasjon. Du må selv søke om refusjon. Se www.enova.no

For å kvalifisere til Enova støtte, må en elektriker tilrettelegge for styring av varmtvannstank, elektrisk gulvvarme og annet som krever elektrisk koblingsarbeid for å styres. Dette styrker også el-sikkerhet i boligen.

Abonnementsløsning

  • Styrer forbruket automatisk til timer av døgnet med lavest strømpris
  • Passer på at du ikke går over på neste trinn for nettleie
  • Sikrer at du ikke overbelaster hovedsikringen
  • Gir oversikt over pris og forbruk i sanntid og historisk
  • Ivaretar komforten

    Tjenesten koster 49,- per måned og sikrer at du kan søke Enova støtte og få tilbake 35 % av kostnaden for Smart Strømstyring av varmtvann og gulvvarme.

Installasjon av elektriker

Inkluderer installasjon av alle produktene, oppsett av Eva Smarthus i appen, oppsett av automatisk styring av forbruk og opplæring i bruk av appen.

*Kjøring utover 25 km fra Rjukan kommer i tillegg. Faktureres direkte fra elektriker.

Installasjonen forutsetter at du har varmtvannsbereder på egen kurs i sikringsskapet, og at du allerede har termostat(er) som skal byttes ut. Eva Hub må kobles til strøm og internett med kabel, og plass i HAN port, må ha splitter hvis det er en annen løsning plugget i. HAN-porten på din AMS måler må åpnes. Les mer om dette her. Pass på at du har dette klart før elektriker kommer.

Ekstra termostat

Dersom ekstra termostat(er) ønskes, kan dette legges til i bestillingsskjemaet. Farge følger fargen som er valgt i hovedpakken.

Tillegg på kr 1699,- pr. termostat + kr 400,- i ekstra montering pr. termostat. Ekstra termostat(er) faktureres direkte fra elektriker. 

Etter bestilling

Etter bestilling vil du motta en mail fra kundeservice som vil be deg sende et godt bilde av åpent sikringsskap! Bildet bør også vise veggen rundt sikringsskapet (er det innfelt eller ikke i veggen) + et godt bilde av innholdsoversikten til sikringsskapet.  

Kr 458,- mnd i 2 år

*Abonnementsløsning på kr 49,- pr.mnd. kommer i tillegg. Totalpris 10 992,-

Se hvor mye du kan spare i året med Eva strømstyring

Slik fungerer kalkulatoren: 

  1. Velg størrelse på bolig. 
  2. Velg ja på styring av oppvarming
  3. Velg ja for å se forskjell hvis du også setter på effektstyring.
Strømsparing app

Leveres ferdig installert

En elektriker installerer et relé i sikringsskapet som styrer varmtvannsberederen, og bytter ut en eller flere av termostatene dine med en smart variant – uten at du trenger å gjøre noe med kablene som ligger i gulvet.

Deretter installeres måleravleser i sikringsskapet, produktene kobles til Eva Hub, og oppsett for strømsparing settes opp for deg – så du slipper å tenke på det.

Når elektriker utfører jobben, kan du få støtte fra ENOVA på 35 % av kostnaden!

Søk om Enova støtte

For å bidra til at nordmenn investerer i løsninger for smart strømstyring kan du få tilskudd på 35 % av det du betaler for systemet og installasjonen av dette.

Til sammen er det mulig å motta 10.000 i støtte. Det er en rekke krav som stilles for at du skal få en god løsning som ikke går på bekostning av komfort, og som installeres av kvalifiserte fagfolk.

Vår startpakke (så lenge du har to av lastene elbillading, termostat eller smart rele til VVB) kvalifiserer til støtte fra ENOVA, forutsatt at den installeres av elektriker. Les mer om ENOVA-støtten.

Styring av oppvarmingen av varmtvann er ikke farlig

Legionella er en bakterie som kan utvikle seg i kaldere vann som står over tid. Den dør ved temperaturer opp mot 70 grader. Det er derfor viktig å varme opp varmtvannet til 70 grader hver dag i boligen din. Legionella er normalt ikke farlig for friske personer.

Det du ikke må gjøre er å senke gradene i varmtvannstanken under 70 grader. Så lenge vannet varmes opp til 70 grader jevnlig vil alle potensielle legionellabakterier dø med en gang. I Eva Smart Strømstyring varmes vannet alltid opp på de billigste timene. Vi plukker ut de 8 billigste timene hver dag, og varmer varmtvannet da. Bruker du ekstra mye varmtvann kan du sette opp slik at varmtvannet varmes hele tiden, unntatt i de 5 dyreste timene.

På hytta skal du være påpasselig dersom du skrur av varmtvannsbereder når du ikke er der. Sørg for at vannet er helt varmet opp før du bruker det, og la varmt vann renne i 5 minutter før du f.eks. dusjer. Det kan også være lurt å rengjøre dusjhodet. Legionella smitter gjennom dråper og ikke gjennom vann. Det betyr at det ikke er farlig å drikke vannet, men å puste inn damp kan føre til smitte. Les mer om Legionella på FHI sine sider.