Eksempler på smarthus

Se hvordan du kan sette opp og bruke smarthusprodukter

Eva hub - hjernen i smarthuset

Eva hub - hjernen i smarthuset

For å få smarte produkter til å snakke sammen, må man ha en hub. Eva Hub er basisen for hvor smart huset ditt blir. Med Eva hub i bunn, er det nesten bare fantasien som setter grenser for hvor smart huset kan bli.

Et døgn i et smarthus

Morgen:

Stå opp til et varmt badegulv og ta deg en deilig dusj uten å bekymre deg for strømregningen. Med smart strømstyring varmes varmtvannet opp når strømmen er billigst. Gulvvarmen styres også automatisk etter strømprisen, uten at det går utover komforten.

Les mer om Smart Strømstyring startpakke her.

 

dame som dusjer

På kjøkkenet står kaffen ferdig traktet, siden kaffetrakteren er koblet til en Apex Smartplugg kan du tidsstyre traktingen i Eva Appen.

SmartPlug

Eva Apex plugg kan eksempelvis også kobles til panelovner eller gulvlamper slik at du enkelt kan styre disse enhetene fra mobilen. 

På vei til jobb funderer du kanskje på om du glemte å slå av lyset før du føk ut døren?  

Ingen fare, med Eva bevegelsessensor 

Eva Bevegelsessensor

og en smartpære fra IKEA eller Philips Hue, vil lysene slå seg automatisk av når det ikke er bevegelse i hjemmet etter en gitt tid som du har satt opp i Eva appen.

 

Person som tenker med data foran seg

Formiddag:

Barna kommer hjem fra skolen og har glemt nøkkelen. Med elektronisk dørlås er ikke dette lenger et problem. Barna kan enkelt låse opp døren med pin kode.

Kobler du i tillegg til en Zigbee modul, kan du styre døren fra mobilen. Du kan få melding når barna er hjemme eller styre midlertidig koder rett fra mobilen. Skal naboen hjelpe til med å vanne blomster mens du er på ferie, kan du enkelt opprette midlertidig kode til naboen.

Eva Smarthus dørlås åpnes via app

Ettermiddag:

Sett elbilen i laderen når du kommer fra jobb, uten å tenke på strømprisen. Bilen har blitt ladet automatisk når strømmen er billigst med smart strømstyring, og sørger samtidig for at den er klar til bruk når du trenger den.

Er det tid for husarbeid etter middag. Sjekk strømprisene i Eva appen eller i Tinn Energi & Fiber appen. Kanskje kan det lønne seg å utsette vasken en times tid. Har du nyere maskiner, så skal du ikke se bort i fra at du har tidsstyring både på oppvaskmaskin, vaskemaskin og tørketrommel.

billader

Kvelden: 

På kvelden sitter du kanskje å tenker på hvordan det står til på hytta? Gjør hytta smart også! 

Med en dør-/vindussenor kan du få melding på mobilen om uvedkommende åpner en dør eller vindu på hytta. 

Med Eva vannsensor får du melding på mobilen om du får vann der du helst ikke vil ha vann. 

Når vinteren inntreffer ønsker mange å følge med og styre temperaturen på hytta. Null problem med smartprodukter. Vannsensoren har innebygd temperatur måler og kan fungere som termostat. Frient smart Røykvarslere har også innebygd termostat, samt at du kan få melding rett på telefon om det oppstår varme – eller røykutvikling.

Har du panleovner på hytta, så kobler du enkelt til Smart Apex plugg, så kan du sveipe hytta varm før du kommer. 
Hytte

Bli bedre kjent med Eva Smarthus gjennom miniserien "Bjørn Sondre & Eva"